$config[ads_header] not found

1941 Pga mästerskap (poäng och sammanfattning)

Innehållsförteckning:

Anonim

Vic Ghezzi vann sin enda stora titel vid PGA-mästerskapet 1941 och förnekade sin finalmotståndare vad som kan komma ihåg som en av de stora tävlingarna i stora matchspel.

Snabbbitar

• Championship match: Vic Ghezzi över Byron Nelson
  • Datum: 7-13 juli 1941
  • Golfbana: Cherry Hills Country Club i Colorado
  • Turneringsnummer: Det var 24: e gången PGA Championship spelades.

Anteckningar om PGA Championship 1941

Kvartfinalen i PGA-mästerskapet 1941 laddades - sju av de åtta spelarna var eller skulle bli stora mästare, och sex av åtta vann PGA-mästerskapet någon gång i sin karriär.

Den som vann 1941 PGA-mästerskapet var dock Vic Ghezzi, som slog Byron Nelson i mästerskapsmatch, 1-up, i 38 hål. De andra kvartsfinalisterna som var (eller skulle bli) PGA-vinnare var Sam Snead, Ben Hogan, Gene Sarazen och Denny Shute. Och en annan, Lloyd Mangrum, skulle vinna en US Open. Endast Jimmy Hines bland kvartfinalisterna vann aldrig en major.

En av dessa kvartfinalmatcher höll Nelson och Hogan, som år tidigare, som tonåringar, spelade varandra för caddy-mästerskapet på Fort Worths Glen Garden Country Club. Nelson vann den matchen, och han vann också denna match, 2 och 1. Hogan ledde, 1-up, genom 33 hål, men Nelson kvadrerade den på den 34: e. Därefter hittade Hogan vatten och gick 1-ner, sedan förseglade Nelson det med en sista hål birdie.

Detta var tredje året i rad Nelson deltog i mästerskapsmatchen på PGA. 1939 förlorade han mot Henry Picard. 1940 slog Nelson Snead för att vinna. Och hade Nelson vunnit den här turneringen, kanske det kommer att komma ihåg det bland de stora tävlingarna under tiderna. Varför? För i den tredje omgången, kvaterfinalen och semifinalen, slog Nelson i ordning Ralph Guldahl, Hogan och sedan Sarazen.

Och Nelson verkade som kontroll över mästerskapsmatchen och ledde Ghezzi 3-up efter 27 hål. Men Ghezzi började de nio sista och vann tre hål i rad för att kvadratiska matchen. Det var fortfarande helt fyrkantigt på den 36: e gröna när Nelson missade en 15-fots putt. Det lämnade Ghezzi med en 4-fot för att vinna Wanamaker Trophy … men han missade.

Golfare fortsatte in i extra hål, och på det första extra hålet missade Ghezzi igen en putt, den här gången en 10-fot, som skulle ha vunnit matchen.

Slutligen, på det 38: e hålet - efter att Nelson missade en 3-fot putt - knackade Ghezzi i sin egen 3-fot för att vinna turneringen. Det var Ghezzis enda seger i en major, men han vann 11 PGA Tour-titlar inkluderar Los Angeles Open, North och South Open och Greater Greensboro Open.

För att nå finalen besegrade Ghezzi Joe Pezzullo, August Nordone, Jack Grout, Hines och Mangrum. (Grout fortsatte med mycket större berömmelse som golfinstruktör för Jack Nicklaus.)

Detta var det andra stora mästerskapet som spelades på Cherry Hills Country Club, efter US Open 1938 (vann av Guldahl), och första gången PGA-mästerskapet spelades på den Denver-golfbanan.